Hoe De Luchtvochtigheid Binnenshuis Te Verlagen

Lagere vochtigheidstips

1. Preventiestappen in het huis

Als u een kruipruimte heeft met een vuile vloer, bedek deze dan met een polyethyleen bodembedekker. Zorg voor droge grond en geen stilstaand water in het gebied. Gebruik fans, indien nodig, om je te helpen het gebied uit te drogen.

Zorg ervoor dat uw droogkanaal rechtstreeks naar buiten ventileert. Als het dat niet doet, heb je eigenlijk een gevaarlijke situatie die brand kan veroorzaken en ook een hoge luchtvochtigheid veroorzaakt.

Uitlaatventilatoren

2. Voer uitlaatventilatoren in het huis uit

De keuken- en badkamerventilatoren zijn er niet voor niets – om vervelende geuren en overtollige luchtvochtigheid te helpen voorkomen.

Wist je dat als ze 24-48 uur in een kamer worden achtergelaten, luchtvochtigheid boven 55% ervoor kan zorgen dat schimmels en bacteriën groeien? Dat is gewoon een andere reden om het onder controle te houden.

Laat je afzuigventilatoren draaien wanneer je moet koken of douchen om dat overtollige vocht buiten te houden.

3. Gebruik een luchtontvochtiger

Als uw luchtvochtigheid binnenshuis graag 65% of meer schommelt, is het tijd om een ​​ontvochtiger te kopen. Een draagbare is voldoende, maar u kunt een luchtontvochtiger voor het hele huis kopen als u over een budget beschikt.

planten

4. Kweek planten die vocht absorberen

Sommige planten, zoals Boston-varens, verwijderen vocht uit de lucht. U verlaagt niet alleen uw luchtvochtigheid en energieverbruik, maar helpt het milieu door meer kooldioxide te verwijderen en ook meer zuurstof toe te voegen!

5. Kook geen water op vooral vochtige dagen

Een deel van dat gekookte water verandert in stoom, die vervolgens wordt geabsorbeerd in de rest van de lucht in uw huis. Als het buiten erg vochtig is, komt een deel daarvan je huis binnen, hoe hard je het ook probeert. Verhoog uw luchtvochtigheid niet verder door kokend water!

Het verlagen van de luchtvochtigheid is waarschijnlijk een van de minder bekende tips voor energie-efficiëntie. Maar je energierekeningen, en misschien je gezondheid, zullen je daarvoor bedanken.

Droog je kleren

6. Droog uw kleding

Een karwei dat als een verrassende bron van vocht in huizen komt, is wasgoed. Dit komt voort uit het vocht dat aan het huis wordt blootgesteld wanneer natte kleding binnen wordt gehangen. Dit kan nog erger worden gemaakt door slechte ventilatie in bepaalde kamers. Om te voorkomen dat uw vochtige kledingstukken de luchtvochtigheid verhogen, kunt u een droger gebruiken of gewoon natte kleding buiten hangen om te voorkomen dat de blootstelling aan vocht uw huis beïnvloedt.

7. Reinig uw AC-filters

Airconditioning is een geweldig hulpmiddel voor het voorkomen of verminderen van vochtigheid, omdat het u van een koele woning voorziet en lucht van buiten naar binnen trekt en het vocht eruit filtert. Dit is een natuurlijke methode voor het ontvochtigen, maar is slechts zo effectief als uw AC-filters. Na verloop van tijd raken filters verstopt en voorkomen ze de luchtstroom, waardoor vocht mogelijk wordt. Door ze schoon te maken, helpt u de hoeveelheid luchtvochtigheid in uw huis te verminderen. Geventileerde ovens hebben ook een soortgelijk effect, dus zorg ervoor dat u deze ook schoonmaakt.